Stiže nam promjena vremena: Danas kiša i niže temperature

Promjenjivo oblačno vrijeme s kišom i povremenim pljuskovima preovladavat će danas u Bosni i Hercegovini. Više padavina prognozira se sredinom dana, kada nije isključena mogućnost pojave grmljavine i grada.

Manje oblaka i više sunčanih intervala očekuje se na jugu Hercegovine. Temperature u Bosni niže u odnosu na prethodne dane. Vjetar slab do umjeren pretežno sjeveroistočnog smjera. Jutarnje temperature od 17 do 21, na jugu do 24, a najviše dnevne temperature od 27 do 33 stepena u Bosni do 37 stepeni u Hercegovini.

U Sarajevu većim dijelom dana pretežno oblačno uz kraće sunčane intervale. Sredinom dana očekuje se kiša a moguće su i kraće lokalne nepogode. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna temperatura oko 32 stepena.

U petak stabilno i sunčano

Sutra će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno, tokom dana postepeno razvedravanje. Temperature zraka u blagom porastu u odnosu na srijedu. Minimalne temperature od 15 do 20, na jugu zemlje do 23, a maksimalne dnevne između 31 do 35, na jugu do 37 stepeni.

U petak stabilno i sunčano. Jutarnje temperature od 18 do 23, na jugu zemlje do 25. Najviše dnevne temperature od 33 do 37, na jugu do 39 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza i dalje je dosta nepovoljna. Mada će, usljed povećane naoblake i mjestimičnog osvježenja u vidu kiše, temperature malo opasti, opšta slika neće se značajnije promijeniti.

Visoke vrijednosti relativne vlage i pojačan osjet sparine, postepeno sa odmicanjem dana, uzrokovaće poteškoće hroničnim bolesnicima, stoga je preporučljivo i dalje se ponašati u skladu sa preporukama savjetodavnih službi, vezano za aktuelni toplotni val.

Avaz.ba