Nogometaši Nemile počeli pripreme za narednu sezonu

Nogometaši Nemile proteklog vikenda započeli su pripreme za narednu sezonu u Kantonalnoj ligi. Na prvom okupljanju igračima je predstavljen novi trener Aidin Mahmutović kao i nova pojačanja.

U narednoj takmičarskoj sezoni Uprava ima ambicije plasman u viši rang, Drugu ligu Centar. Na Facebook stranici NK Nemila prije prve prozivke predstavljena su nova pojačanja. To su: Alem i Ahmed Kadić. Dva veoma mlada igrača 2005. godište koji su prošli sve omladinske selekcije NK Žepče. U redove  nemilskog kantonalca je došao i golman Muhamed Dehić. Sa svojih 26 godina stekao je veliko iskustvo braneći boje Čelika, Natrona, Podrinja, Krivaje. Među prvima u Nemilu je stigao i Samir Talić, koji je nastupao za više klubova, a posljednji angažman sa dosta uspjeha je imao u NK Moševac. Jedno od pojačanja je i Ahmed Horić koji je nastupao za NK Fortuna iz Zenice. Stručni štab na raspolaganju trenutno ima 25 nogometaša.

Cjelokupne pripreme biće obavljene u Nemili, a u planu je odigravanje najmanje pet kontrolnih utakmica sa ekipama iz okruženja. (M. P.)