Faris Rujanac ostaje u RK Čelik naredne dvije godine

FOTO: RK Čelik

Jedan od najboljih i lijevih bekova Prve lige Federacije BiH Faris Rujanac ostaje u rukometnom klubu i naredne dvije godine. Ova informacija potvrđena je i na zvaničnoj Facebook stranici RK Čelik.

Iako sam na odmoru, došao sam u Zenicu samo da provjerim da li gospodin Pane Škrbić ostaje na čelu RK Čelik. Kad sam dobio pozitivan odgovor, nisam se ni sekunde dvoumio: odlučio sam – ostajem u RK Čeliku još dvije godine! Predsjednik Škrbić je najbolji predsjednik rukometnog kluba koga znam, koji radi u interesu igrača i nikada ih ne vara. Uslovi za rad u RK Čeliku su izvanredni, stručni rad pod vodstvom trenera Mikija Filipovića također, raduje me da su u stručni štab kooptirani Amar Kobilica i Adnan Begagić. Svi saigrači u Čeliku su međusobno prava ,,raja” i sve je to garancija za dobar rad i uspjeh RK Čelika u budućnosti“, kaže  Faris Rujanac.

Predsjednik RK Čelika, Pane Škrbić, ne krije veliko zadovoljstvo zbog ostanka Rujanca u Čeliku i u narednim sezonama:

Iskreno, vjerovao sam da će Rujanac ostati u Čeliku. On je pored toga što je izvaredan rukometaš, koji u igri podjedako koristi i lijevu i desnu ruku, on jedna od najvećih rukometnih nada BiH, koji kuca na vrata BiH reprezentacije. Ima odlične proporcije: visok je dva metra, težak 97 kilograma. Pravi je sportista od glave do pete!“, kaže za Rujanca predsjednik Čelika Pane Škrbić. (M. P.)