NK Nemila počinje pripreme 18. jula

FOTO: Zenicainfo.ba

Nakon završetka sezone, jedan od najboljih igrača Čelika Aidin Mahmutović označio je kraj aktivne nogometne karijere. I dok su iz Čelika najavljivali da će ostati u stručnom štabu, Mahmutović je prihvatio mjesto trenera u nogometnom klubu Nemila. Ovu informaciju za RTV Zenica potvrdio je Alen Kapković, sportski direktor Nemile.

Prema najavama uprave ambicije zeničkog kantonalca su prvo mjesto i plasman u Drugu ligu Centar.

Zadnje tri godine radimo na projektu a to je jačanje  ekipe prvog tima. Znači pripremamo se za ulazak u viši rang. Naravno ne može ništa preko noći, zato smo sebi odredili rok od dvije do tri godine. Mislimo da je došao taj trenutak.  Juče je Aidin Mahmutović preuzeo mjesto trenera. Dogovorili smo sa njim mjesto šefa stručnog štaba. Isto tako smo dogovorili neka pojačanja. Mislim da ćemo biti jedan od glavnih konkurenata za ulazak u viši rang, naravno tu su još dva ili tri kluba koji će se takođe boriti za prvo mjesto“, izjavio je za Zenicainfo.ba Alen Kapković, sportski direktor NK Nemila.

Nemila je među rijetkim klubovima u Kantonalnoj ligi koji ima svoju sportsku infrastrukturu.

To iziskuje naravno velika ulaganja. Ipak uz pomoć prijatelja, sponzora i Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, koji su prepoznali istinsko ulaganje. Ja bih se ovim putem zahvalio prethodnim upravama, koje su išle ka tom cilju, da se obezbijedi kvalitetna  infrastruktura“, izjavio je Alen Kapković.

Prvo okupljanje ekipe Nemile je zakazano za 16. juli, a početak priprema 18. jula. Aidinu Mahmutoviću će na klupi pomagati Amel Čamdžić, dok će za fizičku pripremu nogometaša biti zadužen prof. sporta Sanjin Aldobašić. (M. P.)