Ženska nogometna reprezentacija okupila se u Trening centru u Zenici

Ženska „A“ nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se juče Trening centru u Zenici na mini pripremama.

Povod za ovo reprezentativno okupljanje je odlazak u Sloveniju gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Filipina. Na spisku selektorice Samire Hurem je 23 nogometašice.

„Mi smo odlučili da prihvatimo ovaj termin. Ovo je juni mjesec kada su igračice na odmoru, kada je kraj prvenstva. Nije zahvalno u ovom terminu odigravati utakmice. Nama je bilo potrebno iz razloga što mi u septembru igramo utakmicu sa Azerbejdžanom, gdje nas pobjeda vodi u baraž utakmica Svjetskog prvenstva. Ja stalno napominjem da u timu imamo dosta mladih igračica, koje čak igraju prvih jedanaest. Da bismo ih razvijali potrebne su nam kvalitetne utakmice, poput ovih sa Filipinima“, izjavila je Samira Hurem selektorica bh. tima.

Na ovom okupljanju izostala je Amela Kršo zbog povrede, dok se nakon godinu dana odsustva zbog povrede u tim vratila Marija Aleksić. Mečevi sa Filipinima su na programu 23. juna u 18:00 sati i 26. juna u 11:00 sati. Žensku seniorsku reprezentaciju u septembru očekuje nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023 godine. Izabranice Samire Hurem odlučujuću utakmicu za plasman u baraž igraju 6. septembra u gostima protiv Azerbejdžana.(M.P.)