Stonoteniseri Mladosti prvaci države

FOTO: Zenicainfo.ba

Stonoteniseri Mladosti iz Zenice novi su prvaci države. Oni su danas u drugom meču play off-a pobjedili Mostar sa 4:0 i tako sa dvije pobjede u završnici prvenstva stigli do naslova prvaka države.

Zahirović je na početku meča savladao Vranjića, zatim su pobjede ostvarili i Dizdarević protiv Šehića, te Konjić protiv Matkovića i presudan poen osvojio je dubl Zahirović/Konjić protiv dubla Vranjić/Matković za konačnih 4:0 i veliko slavlje domaćih stonotenisera. Podsjetimo, nešto ranije Mladost je osvojila i Kup BiH kada su u finalu također, savladali Mostar.

Poslije mojih 25 godina bavljenja sportom i nakon ko zna koliko polufinala i finala uspjeli smo osvojiti tu dugo čekanu titulu i možda je ovo i jedna od najvećih tuitula u mojoj karijeri prije svega zbog činjenice da u ekipi igraju četiri člana koja su ponikla u ovom klubu“, kazao nam je Edin Konjić.

Ovo je historijski uspjeh našeg kluba, osvojili smo duplu krunu i sigurno da smo možda i najuspješniji klub u Zenici i ZDK“, rekao je Mirza Dizdarević.

Ovo je historijski uspjeh našeg kluba. Vrijedi istaći da smo pobjedili Mostar u regularnom dijeli i finalu Kupa, tako da smo pet puta pobjedili Mostar i sigurno da je titula zaslužena. Hvala svima koji su doprinijeli ovom uspjehu“, istakao je Kenan Zahirović.

Ovo nam je bio dječački san i drago mi je da smo ga ostvarili tako da sam presretan“, rekao je Adin Šećibović, najmlađi član šampionske postave Stk Mladost.

Filozofija kluba koji postoji od 1997. godine je da u ekipi igraju isključivo domaći igrači. Nakon mnogo pokušaja ekipa Mladosti sastavljena isključivo od momaka iz Zenice postala je prvak države. Zato za ovu tutulu s pravom možemo reći da je zenička. Čestitamo! (N. G.)