Akcija “Bezbjednost pješaka i vozača u saobraćaju”

Policijska stanica Crkvice u saradnji sa zeničkim osnovcima i učenicima Srednje mješovite škole “Mladost” u Zenici  danas u naselju Bilmišće realizuju akciju ”Bezbjednost pješaka i vozača u saobraćaju“.

“Podjelom promotivnog materijala i neposrednim razgovorom danas educiramo i upozoravamo vozače i pješake  da poštuju saobraćajna pravila. Uz edukaciju učesnika u saobraćaju o zakonom definisanim obavezama, te  razvojem njihove  svijesti o mogućim opasnostima u saobraćaju, krajnji cilj nam je smanjiti stopu saobraćajnih nezgoda i težine posljedica, te ih efikasno suzbiti, a time i povećati sigurnost učesnika u saobraćaju uopšte”, ističe Amela Delibašić, policijska službenica PS Crkvice, zadužena za realizaciju projekta “Rad policije u zajednici”, u okviru kojeg se i realizuje današnja akcija bezbjednosti u saobraćaju.

Lokacija ove akcije kod Drvenog mosta u naselju Bilimišće  nije slučajno odabrana, jer kako kažu policijski službenici upravo na tom mjestu u posljednja dva mjeseca zabilježeno je nekoliko saobraćajnih nezgoda, kada su povrijeđeni i vozači i pješaci, a među njima učenici obližnje srednje škole.

“Veliki je značaj saradnje policije i lokalne zajednice u planiranju i realizaciji preventivnih aktivnosti na otklanjanju uzroka stradanja mladih vozača u saobraćaju i mi zaista imamo dobru tu saradnju, posebno sa školama, a zbog prepoznatog relativno niskog nivoa saobraćajne kulture, namjera ove akcije je educirati pješake i vozače kao najbrojnije učesnike u saobraćaju”, napominje Amela Delibašić, policijska službenica PS Crkvice, zadužena za realizaciju oprojekta “Rad policije u zajednici”. (V.J.)