Stonoteniserima Mladosti pobjeda u posljednjem kolu donosi prednost domaćeg terena

Premijer stonoteniska liga BIH završava se narednog vikenda mečevima 22. kola.

Stonoteniseri zeničke Mladosti u posljednjem kolu gostuju u Brčkom kod ekipe STK Brka. Mladostaši su već ranije uz ekipe Mostara, Aldže i Spina obezbjedili plasman među 4 najuspješnije a koji vodi u play off za prvaka BIH.

„Ako pobjedimo osvojićemo prvo mjesto nakon regularnog dijela sezone, što svakako za nas dosta znači. To nam donosi prednost domaćem parketa i u polufinalnom i eventualno i u finalu. Imali smo par kikseva u ligi. Međutim mi smo svjesno u određenim mečevima igrali i sa podmlađenom ekipom i davali šansu mlađim igračima. U prinicpu finale da kažem finale cijele sezone je play off. Igraćemo u najjačem sastavu i vjerujem da ćemo dati sve od sebe da osvojimo titulu prvaka BIH u stonom tenisu“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mirza Dizdarević, igrač i trener STK Mladost.

Pobjeda u Brčkom zeničkim stonoteniseriima obezbjediće prvu poziciju na tabeli  i prednost domaćeg terena u doigravanju za prvaka države. Mladost je trenutno prva na tabeli sa omjerom 18:3 u pobjedama, kao i ekipa iz Mostara, ali zbog dvije pobjede u međusobnom duelu su u prednosti. Polufinalni parovi play offa za prvaka biće poznati po završetku mečeva 22. kola. Meč Brka-Mladost na programu je u nedjelju 1.maja. (M.P.)