Reakcija gradonačelnik Kasumovića: I posljednju prijavu kao i sve ostale mogu okačiti mačku o rep!

“Tragom paušalnih informacija koje objavljuju portalčići SDA i A-SDA, a vezano za novu istragu protiv mene, obavještavam javnost da je to nešto što me prati sve vrijeme otkako sam preuzeo Grad Zenicu. Čine to sistemski, ne bi li me umorili. Međutim, i ovu, kao i sve ostale prethodne prijave, mogu okačiti mačku o rep”, navodi u saopštenju gradonačelnik Fuad Kasumović.

Moram priznati kako me iznenađuje “dobra” saradnja kriminalnog rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i glavne tužiteljice Tužilaštva ZDK, ali bi bilo dobro da konačno nakon četiri mjeseca objave koga su poslali dok sam bio u pritvoru da me reketira i ucjenjuje? Ko je naredio da se obriše snimak koji dokazuje ove moje tvrdnje? Da li je to uradio presuđeni kriminalac Fadil Jaganjac?

Odgovorno tvrdim svojim građanima da nije bilo nikakvog pogodovanja u Gradskoj upravi Zenica otkako sam ja na njenom čelu, niti povećanja ugovorenih cijena. Nijedan postupak javne nabavke nije prekoračio procijenjenu vrijednost, a koju, radi informisanja javnosti, napominjem da ne vrši Grad.

Ovdje je očigledno da se i u ovom slučaju radi o kontinuitetu kojeg šest godina zagovaraju osovina zla protiv Gradske uprave Zenica i mene kao gradonačelnika. To najbolje potvrđuje dokument koji sam tražio iz Tužilaštva ZDK koliko je prijava do sada bilo protiv mene (preko 40), a koji možete pogledati u prilogu.

Morlana sam vertikala i nikada se nisam bavio kriminalom. Zbog toga me i ne mogu ugurati u svoje kriminalne redove. Ubrzo će oktobar, nakon čega će mnogo toga biti puno jasnije.