Jedna od najuspješnijih sezona za STK “Mladost”

Prema dosada postignutim rezultatima ovogodišnja sezona za Stonoteniski klub Mladost iz Zenice biće jedna od najuspješnijih u istoriji kluba.

Na pojedinačnom seniorskom prvenstvu BIH, Edin Konjić osvojio je titulu viceprvaka. U mix parovima sa Eminom Hadžiahmetović iz “Spina” Sarajevo osvojio je 1. mjesto i titulu prvaka BiH, te u igri parova sa klupskim kolegom Kenanom Zahirović 3. mjesto.

„Ja sam jako zadovoljan, održao sam kontinuitet u radu i uspjesima. Nadam se da će ovogodišnja sezona biti najuspješnija. Prvenstveno mislim na osvajanje Premijer lige BIH. Osvajanjem Kupa već smo napravili veliki uspjeh“, istakao je jedan od najboljih bh stonotenisera Edin Konjić.

„Naravno da sam zadovoljan. Što se tiče Kup-a BIH prvi put u istoriji smo osvojili tu titulu. Imali smo i do sada dobrih rezultat u pojedinačnoj konkurenciji a dobar rad smo krunisali i osvajanjem Kupa. Potrudićemo se da nastavimo da dobrom igrom. Slijedi nam kraj Premijer lige BIH. Imamo dva meča u Banjaluci sredinom ovog mjeseca i krajem aprila idemo u Brčko na završno kolo regularnog dijela. Poslije toga slijedi play- off. Potrudićemo se da postanemo prvaci BIH“, optimista je prvotimac Mladosti, Kenan Zahirović.

Iz STK “Mladost” poručuju da su ponosni na ostvareni rezultat koji je odličan uvod pred završetak regularnog dijela sezone i play offa za prvaka BiH.(M.P.)