Licence za softwere potrebne za edukaciju studenata Mašinskog fakulteta

Predstavnici kompanije Strojotehnika danas su dodijelili licence za softwere, potrebne za edukaciju studenata Mašinskog fakulteta u Zenici. Ovo je nastavak  saradnje između ove zeničke visokoobrazovne ustanove i pomenute kompanije.

“Danas smo praktično obnovili solidworks licence za naredne tri godine, a pomenuta kompanija nam je donirala i licence za softwer draftsight 2 D cad, a ukupna vrijednost ovih donacija je 5.500 eura”, kaže profesor doktor Fuad Hadžikadunić, dekan zeničkog Mašinskog fakulteta.

“Po savremenim principima evropske edukacije obrazovanje studenata, pogotovu tehničkih nauka, bazira se na principima primjene upravo ovih aplikativnih softwera i zato je veliki značaj ove donacije za studente i prvog i drugog ciklusa studija, jer će oba softwera imati značajnu primjenu u našoj nastavi, obzirom da koristimo savremene principe 3D dizajna, 3D skeniranja, kao i 3D modelinga, a ti principi edukacije studenata ne mogu bez ovih aplikativnih softwera”, ističe dekan Mašinskog fakulteta u Zenici.(V.J.)