U Zenici održano 16. Federalno prvenstvo u karateu

Zenica već duži niz godina ima najkvalitetniju sportsku infrastrukturu u BIH. Zbog toga je često domaćin kako međunarodnih sportskih manifestacija i domaćih prvenstava i utakmica.

Zbog toga se i Karate savez Federacije BIH odlučio da 16. Federalno prvenstvo u karateu za kadete, juniore, U21 i seniore, sa 633 učesnika iz 76 klubova, održi u zeničkoj Areni. Na ovom prvenstvu učestvovala su i tri zenička karate kluba. Semina Keleštura, članica Karate kluba Internacional u kategoriji kate U21 postala je viceprvakinja Federacije BiH. Selver Keleštura u kategoriji kate veterani postao prvak F BiH za 2022. godinu. U ovom zeničkom klubu

zadovoljni su postignutim rezultatom i već su sve snage okrenute pripremama za naredni period i nastup na Prvom kolo Lige ZDK u Žepču koje će se održati sljedeći vikend, te turniri u Tuzli i na Ilidži. Tehnički organizator prvenstva Karate klub Čelik imao je dva predstavnika. Lana Zakić, osvojila je srebrenu medalju u kategoriji kadetkinja.Treći zenički klub Alfa na Federalnom takmičenju ostao je bez medalja. Prema najavama Zenica će najvjerovatnije biti domaćin i Federalnog prvenstva u karateu za djecu koje će se održati 12. marta.(M.P.)