Turkić: Smanjiti poreze i doprinose, hitno povećati plate radnicima

Udruženje poslodavaca Zenica u prošloj godini bilježi dobre rezultate rada koji su se prvenstveno bazirali na rješavanje tekućih problema poslodavaca, na jačanju kapaciteta kao i samog Udruženja, realizovali su nekoliko projektnih aktivnosti i učestvovali u humanitarnim akcijama.

“Ponosni smo na projekat koji provodimo uz finansijsku podršku američke ambasade jer se on ticao Zakona o raspodjeli javnih prihoda koji je upravo aktuelan i čije se usvajanje uskoro očekuje. Ponosni smo jer smo prije nekoliko godina utvrdili da Zakon nije dobar i da smo uradili odlične rezultate zbog kojih se Zakon upravo i mjenja”, kaže Senaida Turkić, predsjednica Udruženja poslodavaca Zenica.

U ovoj godini bazirat će se, najavljuju u Udruženju, najviše na nedostatak kvalifikovane radne snage kod mladih ljudi koji dolaze prvi put na posao. “Uz pomenuto, bavit ćemo se da se po hitnom postupku usvoji smanjenje poreza i doprinosa ali da sva razlika ide radnicima jer, hitno i to svi zajedno moramo raditi na povećanju plata radnika”, dodala je Turkić.  (B.D.)