Zmajice idu na pripreme u Tursku, kontrolni susreti sa Srbijom i Rusijom

FOTO: N1

Ženska A nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra putuje u Antaliju na desetodnevne pripreme gdje će odigrati dva prijateljska susreta protiv Srbije i Rusije.

Selektorica Samira Hurem neće otputovati odmah sa Zmajicama u Antaliju i trebala bi im se najvjerovatnije pridružiti u toku priprema.

Danas smo se okupili na Ilidži i već sutra nas očekuje put u Antaliju. Tamo su planirale dvije utakmice. Protiv Srbije 17. i Rusije 22. februara. Utakmice i pripreme će nam mnogo dobro doći jer moj tim je mlad. Biće ovo razvojni proces. Upravo što njima treba jeste da kada ne igraju kvalifikacione utakmice da imaju dobar rad. Odnosno kvalitetnu reprezentaciju sa kojom mogu da igraju kako bi stekle iskustvo i samopouzdanje. Njihov današnji rad govori o njihovom budućem rezultatu. Ja nažalost neću moći biti sa svojim timom sigurno nekoliko prvih dana, očekujem da ću biti bolje jer sam operisana. Moju ulogu će preuzeti asistent Ivan Kvesić i stručni štab. Vjerujem da će to biti jako dobro za naš A tim. I nadamo se boljim rezultatima u aprilu, jer ćemo imati kontinuitet rada prije toga”, navela je Hurem.

Jedna od 10 najtalentovanijih mladih igračica Evrope prema izboru UEFA-e Maja Jelčić ističe da će predstojeći mečevim biti veliko iskustvo mnogim mladim igračicama selekcije BiH.

Sve igračice nisu na okupu prije odlaska u Tursku gdje ćemo raditi desetodnevne pripreme. Imamo dvije jake utakmice sa reprezentacijama Srbije i Rusije B. To je za nas veliko iskustvo jer su te dvije reprezentacije jedne od najboljih. Očekujem da ćemo biti jako profesionalne i ispratiti pripreme u najboljem redu. I prije svega da budemo zdrave”, rekla je 17-godišnja reprezentativka Bosne i Hercegovine.

N1