Lojo nakon meča: Ponosan sam, sada smo među 12 najboljih na svijetu

FOTO: KSBIH

Selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH Goran Lojo nije krio zadovoljstvo nakon pobjede protiv Japana i plasmana naše selekcije na Svjetsko prvenstvo.

Zmajice su pobjedile olimpijskog viceprvaka selekciju Japana (87:82) u drugom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine u Australiji.

Ponosan sam na naš tim, odigrali odličnu utakmicu protiv olimpijskih viceprvaka. Čestitam ekipi na pobjedi i na mentalnom povratku nakon poraza od Kanade“, započeo je Lojo i dodao:

Nismo odustajali tokom cijele utakmice, čak iako je Japan imao 50 posto procenat šuta za tri poena. Nikada nisam vidio da neko ovako šutira za tri poena. Ova pobjeda znači mnogo za nas pred nastup na SP. Igrali smo protiv jakih ekipa i vidjeli da se možemo nositi s njima. Jones je odigrala vrhunski meč, ali i ostatak ekipe je igrao sjajno. To je timski duh, nismo odustali čak i kod minus 12. Veoma, veoma sam ponosan“, rekao je Lojo na konferenciji za medije, a potom je poslao poruku bh. navijačima:

Nastavite da vjerujte u ove djevojke, one to zaslužuju i idemo dalje pisati historiju. Sada smo među 12 najboljih na svijetu i nadamo se dodatnom iskoraku“, zaključio je selektor.

Na Svjetsko prvenstvo, koje se održava u Australiji, plasirale su se po tri najbolje selekcije iz kvalifikacionih grupa.

Žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo održat će se početkom marta, dok će se utakmice SP igrati od 22. septembra do 1. oktobra.

faktor.ba