Objavljen Javni poziv za učešće na XXI festivalu bosanskohercegovačke drame

Javni poziv za učešće u Takmičarskom programu XXI festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2022. je objavljen u četvrtak, 10. febrauara i ostaje otvoren do 22. marta.

Ovim putem se pozivaju se teatri, teatarske trupe i ostale institucije profesionalne teatarske produkcije iz Bosne i Hercegovine i inostranstva da prijave predstave rađene u njihovoj produkciji ili koprodukciji za učešće u Takmičarskom programu XXI festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2022. koji će se održati u prvoj polovici mjeseca juna 2022. godine u Zenici.

Teatri mogu prijaviti do tri predstave inscenirane po dramskim tekstovima bosanskohercegovačkih autora (autori rođeni u BiH i/ili koji posjeduju bh. državljanstvo i/ili žive i rade u BiH i/ili po nekom drugom aspektu pripadaju bosanskohercegovačkom kulturnom miljeu). Pravo učešća u Takmičarskom programu XXI festivala imaju predstave koje su premijerno izvedene u periodu od 15. 3. 2021. godine do 15. 3. 2022. godine, a krajnji rok za prijave predstava je 22. 3. 2022. godine. Selekcija predstava će biti objavljena 31. 3. 2022. godine.

Tekst Javnog poziva i Formular prijave su dostupni na stranici Festivala  www.bnp.ba/festival.