Gradonačelnik Kasumović nagradio Nejlu Kalabušić, dobitnicu “Zlatne značke” UNSA

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ugostio je danas Nejlu Kalabušić, profesoricu bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti i magistricu edukacije i rehabilitacije, dobitnicu “Zlatne značke” Univerziteta u Sarajevu.

Tom prilikom gradonačelnik se upoznao sa impozantnom biografijom mlade i perspektivne Zeničanke, koja je studije završila u roku izvanrednim prosjekom ocjena ostvarenim na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici i Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

“Iskrene čestitke na vrhunskim rezultatima stečenim tokom obrazovanja. Nije mala stvar postići tako zapažen uspjeh, a posebno na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu položiti sve ispite sa najvišim prosjekom ocjena – deset. Drago mi je što u našem gradu postoje tako mladi i obrazovani ljudi, sa kompetencijama koje zaslužuju svako uvažavanje i nagradu”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Istakao je kako bi bio presretan kada bi Gradsku upravu Zenica, kao i druge institucije i ustanove, svojim znanjem i energijom nastavili pomagati kadrovi poput Kalabušić.

“Bilo bi mi drago da tako mladi i uspješni ljudi budu dio Gradske uprave Zenice, ali i svih drugih ustanova. Došlo je vrijeme da se šanse daju mladim ljudima, obrazovanim i perspektivnim, baš onakvima kako to Vaša biografija govori. Kao simboličan znak poštovanja Vašeg obrazovanja, Grad Zenica će Vas simbolično nagraditi sa 1.000 KM i zaželjeti da nastavite nizati uspjehe”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Inače, Kalabušić je trenutno u fazi pisanja svoje druge magistarske teze i korak do epiteta duple magistrice u svega 23. godini svoga života.

“Dodijeljena mi je i Povelja dekana za izvanredan uspjeh postignut tokom magistarskog studija na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici za ostvaren prosjek deset. Proglašena sam najboljom studenticom prvog i drugog ciklusa studija na Pedagoškom fakultetu UNSA, čime sam zvanično zauzela mjesto među pet najbljih magistara Univerziteta u Sarajevu. Žao mi je što još nisam uspjela pronaći stalno zaposlenje, međutim, uviđam kako se mnoge stvari mijenjaju i da kvalitetni kadrovi sa uspjesima poput mog konačno imaju priliku dobiti posao na osnovu rezultata i znanja. Nisam desetke nizala kako bih povremeno radila i bila zamjena u prosvjeti onima koji su na bolovanju”, poručila je Kalabušić.

Srdačno se zahvalila gradonačelniku Kasumoviću na izdvojenom vremenu za razgovor, kao i na novčanoj nagradi koja će joj biti podstrek da nastavi svoj zavidan akademski put.