Dvije skijašice podijelile pobjedu u Garmischu, Muzaferija na 38. mjestu

FOTO: Visoko

Italijanska skijašica Federica Brignone i Austrijanka Cornelia Huetter podijelile su pobjedu na današnjoj superveleslalomskoj utrci za Svjetski kup u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu, posljednjoj prije olimpijskih takmičenja na ZOI u Pekingu.

Brignone se spustila sa startnim brojem sedam i postavila do tada uvjerljivo najbolji rezultat (1:18,19) koji se činio nedostižnim za sve ostale skijašice u oslabljenoj konkurenciji jer su neke od najboljih odlučile propustiti utrke uoči nastupa na Olimpijskim igrama.

Međutim, s brojem 14 se sjurila Austrijanka i u cilj stigla s potpuno istim vremenom.

Huetter je tako stigla do svoje treće pobjede u karijeri u takmičenjima za Svjetski kup, dok je Brignone ostvarila svoju 19. pobjedu, a treću ove sezone.

Bh. skijašica Elvedina Muzaferija utrku je završila na 38. mjestu i nije uspjela osvojiti bodove. Imala je vrijeme 1:21,05, odnosno 2,86 sekunde sporije od pobjednica.

Brignone je na pragu osvajanja Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini sa 477 bodova, 103 više od drugoplasirane sunarodnjakinje Elene Curtoni.

Vodeća u generalnom poretku je Amerikanka Mikaela Shiffrin s 1.026 bodova, a druga je Slovakinja Petra Vlhova s 1.009 bodova.

klix.ba