Grad Zenica nastavlja podržavati rad Udruženja i Servis centra “Dlan”

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas sastanak sa predstavnicima Udruženja i Servis centra „Dlan“ Zenica, na kojem su razgovorali o rezultatima koje su postigli u protekloj godini, kao i brojnim projektima koje planiraju realizirati u 2022. godini.

Selvedin Dedić, direktor Udruženja i Servis centra „Dlan“ Zenica, poručio je kako uvijek ističu da imaju ogromnu podršku u radu od strane Gradske uprave Zenica i gradonačelnika Kasumovića, na čemu si neizmjerno zahvalni.

“Na početku svake godine pokušavamo kroz naš program izvući neke pouke, ali i pripremiti kvalitetnu strategiju i programe za godinu pred nama. Do sada postižemo odlične rezultate, a sve to uspijevamo realizirati uz pomoć USAID-a. Nažalost, finansijska podrška koju imamo od njih iz godine u godinu se umanjuje, zbog čega nam je potrebno pomoć. Brojimo 166 članova, odnosno porodica, i uistinu smo korisno Udruženje na području grada. S ponosom ističemo da smo zadoovljni podrškom koju nam pruža gradonačelnik Kasumović, međutim, sada smo u situaciji da nam je potrebna i dodatna, finansijska, pomoć”, kazao je direktor Dedić.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović poručio je prisutnima da ih najbolje on može razumjeti s obzirom da je i on roditelj djeteta kojem je neophodna svakodnevna pomoć.

“Apsolutno je da ćemo vam pomoći. Otkako sam preuzeo voditi grad, ne postoji udruženje da ga ne pomažem. Spreman sam to učiniti i kada ste vi u pitanju. Nema segmenta društva koji ne podržavam, uostalom to je vaš novac”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Direktor Dedić poručio je kako bi im za normalno funkcioniranje rada Udruženja i Servis centra bilo neophodno oko 10.000 KM, a koje bi nadomjestile razliku nakon smanjenja minimalne plaće.

“Hvala vam što ste i ovaj put pokazali razumijevanje i odlučili nam pomoći. Roditelji djece koja su naši korisnici vam se, također, zahvaljuju što zajedno, još od 1. aprila 2019. godine, pomažemo djeci našeg grada. Do sada smo, zaključno sa 31. decembrom prošle godine, pružili 15.000 potpuno besplatnih usluga”, zaključio je direktor Dedić.

Nakon sastanka kojem je prisustvovala i Sumea Mujkanović, pomoćnik gradonačelnika u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, te Amela Talić i Admir Hodžić u ime Udruženja i Servisa “Dlan” Zenica koji su gradonačelniku Fuadu Kasumoviću uručili zahvalnicu za podršku u radu.   (zenica.ba)