Košarkašice Čelika u derbi susretu protiv Orlova

Derbi susret 13.kola košarkaškog prvenstva BiH  za žene igra se sutra, 22.januara u Areni Husejin Smajlović.Košarkašice Čelika ugostiće aktuelnog šampiona ekipu Orlova iz Banja Luke.Gošće u Zenicu stižu sa maksimalnim učinkom od 11 pobjeda  i sa 22 osvojena boda.Na drugoj strani mlada ekipa trenera Armela Mujakovića trenutno je četvrta na tabeli  sa dva susreta manje i sa 17 bodova.Proteklu sedmicu su pauzirale zbog odgođene utakmice sa Leotarom u Trebinju.Zeničke košarkašice očekuje teška ali sigurno zanimljiva utakmica.

Dolazi nam ekipa Orlova koja je u ovom dijelu polusezone pojačana sa tri mlade igračice iz Feniksa.Proširili su svoj roster.Mi ćemo pokušati da odigramo dobru utakmicu i da pružimo svoj maksimum.Nećemo se predati ni u jednom trenutku.Ekipa Orlova je jedan od najboljih ekipa u ligi .Mi ćemo pokušati da iskoristimo njihove slabosti i da ih držimo što više u nekom egalu. Ovo je prilika za mlade košarkašice da se pokažu i da iz ovog derbija izvuku dosta pouka,“izjavio je za Zenicainfo.ba, Armel Mujaković, šef stručnog štaba KŽK Čelik.

Prednost Čelika je domaći parket ali je iskustvo na strani gošći.Toga su svjesne i zeničke košarkašice ali se neće predati.

Dolazi nam u goste ekipa Orlova iz Banja Luke.Iako su oni favoriti i lider na tabeli bez ijednog poraza, mi ćemo dati svoj maksimum.Pružićemo jak otpor.Atmosfera u ekipi je jako dobra.Pripremamo se , iako prošlu utakmicu nismo odigrali pošto je bila odgođena.Nastavili smo trenirati jakim tempom kako bi se što bolje pripremili za ovu utakmicu što slijedi,“izjavila je Dalila Bilić, košarkašica Čelika.

Derbi susret 13.kola košarkaškog prvenstva BIH za žene Čelik-Orlovi igra se u subotu 22.januara od 16 sati.   (M.P.)