ZENICA: U Katoličkom školskom centru “Sveti Pavao” održan koncert pod nazivom “Božić (ponovno) kod nas”

FOTO: Zenicainfo.ba

U Katoličkom školskom centru „Sveti Pavao“ u Zenici sinoć je održan tradicionalni božićni koncert pod nazivom “Božić (ponovno) kod nas”. Koncert je održan u saradnji sa Hrvatskim kulturnim društvom „Napredak“ Zenica.

Tradicionalni koncert prethodnih godina se održavao u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica i u Katoličkom školskom centru, ali su zbog pandemije, organizatori odlučili ove godine koncert održati u njihovim prostorijama.

Ove godine smo se zbog pandemije, zbog te intime, vratili u naše prostorije, da ispoštujemo sve te mjere i da na neki način  uradimo ono što se od nas očekuje, a to je da razveselimo naše učenike i naše roditelje, ali ne samo njih, nego i cijelu javnost“, istakao je Vlatko Rosić, direktor Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ Zenica.

Vlatko Rosić

Učenici Katoličkog školskog centra su bili glavni sudionici na koncertu, zajedno sa njihovim gostima, a pjevale su se božićne pjesme.

A  kao jednistvenu poruku za Božić, naš sagovornik je poručio:

Doista, želimo unatoč tom realnom strahu, koji dakle, strah postoji i on je realan, ali mi unatoč tome strahu želimo našim učenicima, roditeljima i svim prijateljima, naravno neće moći svi posjetitelji doći pogledati koncert, ali doista želimo, ponuditi tračak nade u ovo božićno i blagdansko vrijeme i naravno tako i želimo odgajati naše učenike, dakle da doista gradimo život na onim ispravnim i pravim vrijednostima, a upravo Božić nas i tome uči.“ (A. S.)