Kantonalna uprava za inspekcijske poslove najavila pojačan nadzor poštivanja naredbe kriznih štabova FBiH i ZDK

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavještava javnost i sva pravna i fizička lica na području Zeničko-dobojskog kantona koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost, kao i pravna i fizička lica gdje se okuplja veći broj ljudi (shoping centri, supermarket i veletrgovine) da će u narednom periodu, s ciljem sprječavanja širenja zaraznog oboljenja COVID-19, provoditi pojačan inspekcijski nadzor poštivanja naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona.

Inspekcijske kontrole provoditi će se u redovno radno vrijeme, u popodnevnim satima i u danima vikenda u svim općinama Kantona. Ovim putem ukazujemo još jednom na obavezu striktnog i dosljednog poštivanja propisanih preporuka za rad Zavoda za javno zdravstvo F BiH i Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Napominjemo sve ugostiteljske objekte koji planiraju okupljanje više od 50 lica u objektu povodom dočeka Nove godine da su dužni pribaviti saglasnost Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko dobojskog kantona.