Projekat „Prvi put u pozorištu“ u okviru Zimskog festivala „ZE-ADVENTURE“

Na pres konferenciji u Bosanskom narodnom pozorištu danas su predstavljene dvije predstojeće manifestacije koje pripremaju za djecu, a u sklopu Zimskog festivala „ZE-ADVENTURE“.

„Trudili smo se i ove godine da za ovaj Festival obezbijedimo bogat i sadržajan program, koji će svakako podrazumijevati i naše najmlađe“, naglasio je ovom prilikom Dino Pašalić, član Organizacionog odbora za doček Nove godine.

„Naša Dječija i lutkarska scena i ove godine učestvuje u sklopu Festivala „ZE ADVENTURE“ i to na dva načina“, navodi Miroljub Mijatović, direktor  Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Naime, realizacijom projekta „Prvi put u pozorištu“, uz podršku Gradske uprave Zenice, 28. decembra za oko hiljadu zeničkih osnovaca, od prvog do četvrtog razreda, biće omogućen dolazak u pozorište da bi gledali dvije dječije predstave u četiri termina.

Radi se o predstavi „Psić boje neba“ i mjuziklu „Ježeva kućica“ , koje će igrati pomenutog dana u terminima od 10 sati, 11,15, te od 13 i 14 sati.

Osim  toga, Dječija i lutkarska scena BNP Zenica prirediće i novogodišnji program za djecu 31. decembra u 12:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića, takođe u sklopu Zimskog festivala „ZE-ADVENTURE“. U programu će, osim članova ove Scene, učestvovati između ostalih i članovi plasnih klubova „Shadows“ i “Stars”, KUD-a „Plamen“, Saveza izviđača Zenice i mnogi drugi, a predviđeno je i druženje sa Djeda Mrazom. (V.J.)