Radončić na svečanosti u Zenici podijelio članske karte novim članovima SBB-a

Savez za bolju budućnost sinoć je upriličio svečanost na kojoj su podjeljene članske karte za 70-ak novih članova ove političke partije. Članske karte je podjelio predsjednik Fahrudin Radončić.

„SBB u Zeničko-dobojskom i Srenjobosanskom kantonu lagano širi svoje članstvo i upravo ova manifestacija je svečani momenat uručivanja jednog broja novih pristupnica. U budućnosti ćemo slične manifestacije organizovati u svim sredinama i svim većim općinama ZDK i SBK. Koristim se prilikom da novim članovima čestitam na mudroj odluci. Mišljenja sam da je SBB jedina opcija koja mudrom i racionalnom politikom ima izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo”, kazao je Adnan Jupić, povjerenik SBB-a za ZDK i SBK.
Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić poručio je ovom prilikom da se političari trebaju boriti za glasače i izbore, a ne ratnom retorikom.
„Potvrdit će se teza od prije desetak godina kada je SBB osnovan da će nas nacionalističke stranke dovesti tu gdje jesmo sada. Mislimo da jedna stabilna, mudra politika može pomoći BiH da izađemo iz ovog stanja, a bez jakih političkih projekata kao što je SBB to nije moguće”, kazao je Radončić i dodao da je budućnost BiH neupitna, ima previše patriota koji će je odbraniti, sva mudrost je da se to radi političkim sredstvima. Prvo treba zaustaviti Dodika, drugo harmonizirati Bošnjačko-Hrvatske odnose i treće obaviti fer i poštene izbore, ja vjerujem da ćemo uz pomoć međunarodne zajednice to tako i uraditi, zaključio je Radončić.  (N.G.)