Predsjedavajući Gradskog vijeća Mirza Husetić uputio pismo međunarodnim zvaničnicima

FOTO: Zenicainfo.ba

Predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Mirza Husetić uputio je pismo uvaženim  ekselencijama  Ambasadoru Američke ambasade u Bosni i Hercegovini Eriku Nelsonu, Ambasadoru Velike Britanije Matthewu Fieldu te specijalnom izaslaniku Evropske unije u BiH Johanu Satleru povodom aktuelne situacije u gradu Zenici. 

U pismu, između ostalog stoji: “Naime, opće je poznato i Vama i široj bosanskohercegovačkoj javnosti da su u prethodnim danima na teritoriju Grada Zenica izvršena iznenadna privođenja Gradonačelnika Grada Zenica g. Fuada Kasumovića i njegovih saradnika u predmetnom “Zenicatrans”. 

Bez želje da ovim pismom i svojim istupima utičem na rad pravosudnih i drugih organa, koji prema zakonskim prepostavkama imaju ovlaštenje za poduzimanje radnji, moram izraziti veliko nepovjerenje prema istim tim organima u njihovom radu i postupanju u konkretnom predmetu.

Na kraju pisma stoji: “Zbog toga Vas molim da u cilju obezbjeđenja pravne zaštite u ovom predmetu aktivirate svoje mehanizme za praćenje procesa i na taj način doprinesete povećanju provjera javnosti u rad ovih institucija.

FOTO: Zenicainfo.ba