Gradonačelnik Kasumović posjetio mjesne zajednice Stranjani, Pojske i Vrselje

Obilascima i razgovorima sa mještanima Stranjana, Pojska i Vrselja, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, zajedno sa saradnicima, nastavio je jučer posjete mjesnim zajednicama.

Tradicionalne posjete realiziraju se u okviru redovnih aktivnosti gradonačelnika, a koje imaju za cilj kroz direktan razgovor sa mještanima saznati koji projekti su prioritetni za realiziranje u njihovim mjesnim zajednicama.

Prema riječima gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, u razgovoru sa mještanima Stranjana upoznao se sa prioritetnim projektima koje bi u narednom periodu trebalo realizovati s ciljem poboljšanja uslova života ovog kraja.

„Ljudi su zadovoljni do sada urađenim. I ovo što su im prioriteti kanalizacija, popravka krova na domu, neka rješavanja vodovoda i slično, betoniranje puteva, to ćemo im završiti do kraja godine, a ostalo ćemo predvidjeti naredne godine“ kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Rješavanje problema kanalizacije, betoniranje puteva te izgradnja ambulante prioriteti su i mještana Pojska, sa kojima su dogovoreni projekti koji će biti realizirani već u ovoj godini, ali i usaglašeni prioriteti koji će biti predviđeni u Budžetu za narednu godinu.

Mještani Vrselja, također, su u razgovoru sa gradonačelnikom iznijeli svoje prioriteti, a realiziranjem tih projekata uveliko će doći do poboljšanja uslova života ovog kraja.

Izgradnja prostorija društvenog doma, rekonstrukcija vodovodne mreže sa izgradnjom novog bazena, sanacija podzide na krivini kod škole, postavljanje zaštitne ograde i saobraćajnih znakova na relaciji Rebrovac – Vrselje, sanacija klizišta iz 2014. godine…, samo su neki od izdvojenih prioriteta mještana Vrselja.

Posjete mjesnim zajednicama bit će nastavljene i u narednom periodu, a plan i termin posjeta, kao i sve informacije o aktivnostima u vezi sa posjetama, bit će objavljene na web stranici Grada Zenica i oficijelnim Facebook stranicama Grada i gradonačelnika Zenice.