ZDK: Sanja Renić podnijela prijavu protiv Ive Tadića zbog prijetnje smrću

FOTO: Zenicainfo.ba

Zastupnica Naše stranke u Skupštini Zeničko dobojskog kantona Sanja Renić iz Zenice, podnijela je Federalnom MUP-u prijavu protiv Ive Tadića, zamjenika predsjedavajućeg Skupštine iz Žepča zbog prijetnje smrću.

Na posljednjoj sjednici Skupštine ZDk dogodio se presedan kada je na tački o Izvještaju o sigurnosti na području ZDK u 2020. godini, na jednoj mojoj replici, sa mjesta zamjenika predsjedavajućeg Ivo Tadić dobacio da sam mrtva“, tvrdi Renićka.

Presedan je, što je u tom trenutku u sali sjedio policijski komesar, premijer i članovi Vlade ZDK, te da niko nije reagovao“.

Poslije toga čovjek ne može da se ne osjeća ugroženo“, ukazuje zastupnica Renić, napominjući da već dvije godine traju napadi sa skupštinske govornice na nju zbog pitanja koje postavlja.

Moja pitanja nikada nisu bila osobne prirode, niti sam spominjala ničiju obitelj, a na ovoj sjednici sam doživjela da mi se spominje obitelj i da mi se prijeti smrću.”

Izrazila je nadu da će, kako kaže,“Kantonalno tužilaštvo pokazati da su neovisni i da politika nema upliva u njihov rad kada treba da se bave sigurnošću građana“.

Ivo Tadić je u telefonskoj izjavi za RTV Zenica kazao da je iz pisanja nekih portala saznao da je protiv njega podignuta prijava.

To je smiješno, je li mislite, da u Skupštini neko nekome uputi prijetnje da ne bi reagovao predsjedavajući, ili neko od zastupnika.

FOTO: Zenicainfo.ba

Niti ja nju više slušam, nit se želim zamarati, vjerujte, meni je te žene žao“, rekao je Tadić, ustvrdivši „da se cijelo političko djelovanje Sanje Renić svodi na napade na Hrvate, HDZ, na njega, na ministra Jelića, na ministra finansija i na firmu u Žepču gdje se desio nesretan slučaj“. (Š. B.)