RK “Čelik” održao redovnu godišnju skupštinu

FOTO: Zenicainfo.ba

Redovna godišnja skupština Rukometnog kluba “Čelik” bila je posvećena sagledavanju objektivnih i subjektivnih okolnosti funkcionisanja kluba u aktuelnoj prvenstvenoj sezoni.  Rezimirajući stavove o budućnosti RK “Čelika”, predsjednik kluba Pane Škrbić je ponovio dva stava Stručnog štaba i Uprave kluba.

Po opštim ocjenama struke na kraju ove polusezone klub mora angažovati najmanje 2-3 iskusna igrača. Na skupštini RK “Čelika” je pozitivno ocijenjenjena činjenica da je započela realizacija ranijeg stava Uprave kluba da u Zenicu, kao univerzitetski grad, dovodi talentovane rukometaše iz okoline da ovdje studiraju. Sa sjajnim Antom Dragičevićem i Tarikom Kubatom započela  je realizacija tog projekta.

Skupština “Čelika” utvrdila je da je osnovni cilj u ovoj takmičarskoj sezoni osvajanje prvog mjesta i povratak u Premijer ligu BiH. Zadužuje se Upravni odbor da obezbijedi sve potrebne uslove za realizaciju tog i takvog cilja. Skupština upućuje apel i molbu Gradskoj upravi i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću za veću podršku klubu. Formirana je delegacija kluba koja će upoznati gradonačelnika o stanju, problemima i zahtjevima kluba. Skupština maksimalno podržava dalji rad i razvoj vlastite škole rukometa kao jedan od strateških zadataka. Također usvojen je zaključak da rukometni klub “Čelik” nije zainteresovan za integraciju sa drugim klubovima, već se zalaže i podržava postojanje dva rukometna kluba u gradu, koji će sarađivati u širenju rukometnog sporta u gradu. Odlučeno je da se prihvati poziv ekipe “Genćluk Guđu” sa Kipra da “Čelik” putuje na uzvratnu utakmicu na Kipar, ekipi koja je učestvovala na tradicionalnom turniru “Zaim Kobilica” u Zenici. Pokrenuta je inicijativa da se formira ženski rukometni klub, kakav je nekada davno i postojao u okviru “Čelika”, a za realizaciju je zadužena potpredsjednica Selma Vidimlić. Skupština je potvrdila i novi Upravni odbor kluba na čelu sa Panetom Škrbićem. Članovi uprave su: Salih Dizdarević, potpredsjednik, Selma Vidimlić, potpredsjednik, direktorica Tržnice Zenica: Josip Poljak, potpredsjednik, član UO Udruženja penzionera Zenica: Selvir Mehmedović, gen. sekretar Kluba, direktor firme PAPER STAR, Dženan Kadrić, vlasnik i direktor Pacifik Union d.o.o., član, Benjamin Haćimić, član, Elmas Šiljak, Zenitours, član, Faris Mrako član, ispred igrača.

Rukometaši “Čelika” u subotu 6. novembra u 17 sati nastavljaju prvenstvenu trku. U okviru 8. kola u Areni Zenica ugostit će ekipu “Travnika”. (M. P.)