Projekat „Bošnjak – Bošnjaku“: Akcija na prikupljanju mlijeka

FOTO: Zenicainfo.ba

U okviru projekta „Bošnjak – Bošnjaku“, Zeleni polumjesec Zeničko-dobojskog kantona organizovao je akciju na prikupljanju mlijeka na području Grada Zenica. I ove jeseni Zeleni polumjesec je u skladu sa svojim programom rada nastavio svoju kampanju i realizirao akciju koja je provedena 15. i 16. oktobra ove godine u saradnji sa Zeničkom industrijom mlijeka Zenica.

U toj kampanji prikupljeno je ukupno 1.091 litar mlijeka. To je nešto manje u odnosu na prethodnu akciju koja je provedena u maju mjesecu, kada je prikupljeno 1456 litara. Ali postoje određeni razlozi i drugačiji su uvjeti sada. U svakom slučaju mi moramo biti zahvalni“, navodi Ibrahim Hadžimuhović, predsjednik Zelenog polumjeseca ZDK.

Sa Šerićko-nemilskog sliva prikupljeno je 371 litar, sa babinskog sliva 416 litara, sa Kočevskog sliva prikupljeno je 213 litara mlijeka, te Bistrica, Starina i Željezno polje prikupili su 91 litar mlijeka. I ovaj put je riječ o pojedinačnim donatorima.

Sve prikupljene količine ćemo nakon izmirenja duga prema Zeničkoj mljekari, usmjeriti prema Gradskoj narodnoj kuhinji i Domu učenika visočke medrese. To je naše opredjeljenje i toga ćemo se pridržavati“, kazao je naš sagovornik.

Predsjednik Zelenog polumjeseca navodi da je situacija ove godine veoma teška što se tiče namicanja sredstava, te da se to odražava i na količinu prikupljenih sredstava. No ipak, poručuju da će nastaviti sa ovakvim projektima i zahvaljuju se svojim dugogodišnjim donatorima uz molbu da ih podrže i u narednim aktivnostima. (A. K.)