OKK “Čelik” prvu utakmicu ove sezone igra protiv “Sparsa”

FOTO: Zenicainfo.ba

U vikendu pred nama košarkaši se konačno vračaju na parket. Na programu će biti susreti 2. kola Košarkaškog prvenstva BiH. U društvu najboljih i ove godine prvoligašku trku započinje i zenički “Čelik”.

Prošle sezone su kao debitanti u društvu najboljih stigli do Lige 6 i prijatno su iznenadili sve ljubitelje košarke u Zenici. U ovogodišnju sezonu ulaze sa izmijenjenim i podmlađenim sastavom ali i sa ambicijama da i dalje budu u vrhu bh. košarke. Nakon mnogo administrativnih nepoznanica košarkaški “Čelika” prvu utakmicu u ovogodišnjoj sezoni odigrat će u Sarajevu protiv “Sparsa”.

Kasnimo nekih 15 dana. Bilo je puno administrativnih koje ja neću komentirati. Otišli smo na jednu utakmicu koja je bila registrovana 20:0 za nas pa je odluka vraćena i moramo je ponovo igrati. Tu će se klub oglasiti kako misli da treba. Ono što je na meni i igračima jeste da gledamo prvu narednu utakmicu a to je “Spars”. “Spars” je promjenio roster kao i mi. Mi imamo uz nositelja igre Božovića i iskusnije Buzu, Čurevca i Križanovića, kompletno mladi tim. Mlađi su bez seniorskih minuta i kao što su pokazale pripremne utakmice da imamo od savršenog do puno lošijeg. Ja se nadam da ćemo vremenom te oscilacije igrača svesti na minimum i da ćemo biti doabr tim u najjačem rangu bh. košarke. Za šta će to biti dovoljno vrijeme će pokazati“, izjavio je za Zenicainfo.ba Josip Pandža, šef stručnog štaba OKK “Čelik”.

“Sparsi” su blagi favorit u subotnjem meču ali zenički “Čelik” ne putuje u Sarajevo sa bijelom zastavom.

Prva utakmica protiv “Sparsa”. Puno je iščekujemo. Dugo nismo igrali utakmice i teško je bilo šta predvidjeti. “Spars” jeste favorit, ali mi ne idemo tamo da se predamo, već da iz minute u minutu gradimo šanse za pobjedu“, optimista je trener Josip Pandža.

Utakmica Spars-Čelik igra se 23. oktobra od 17 sati. (M. P.)