Promocija investicijskih potencijala:​ Prezentirana digitalna platforma Invest In ZDK

FOTO: akta.ba

U okviru manifestacije, 18. međunarodni sajam ekologije – EKOBIS 2021, koji se održao od 9. do 12. septembra 2021. godine, na sajmištu, na gradskoj otoci u Bihaću, Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona održala je prezentaciju “Digitalna platforma za promociju investicijskih potencijala Zeničko-dobojskog kantona” – INVEST IN ZDK.

Zahvaljujući implementaciji izrade dvojezične publikacije “Karta privrednih potencijala ZDK”, Privredna komora ZDK je, potpisivanjem ugovora sa Fondacijom Helvetas Moja Budućnost, u junu 2020. godine, započela izradu “Digitalne platforme za promociju investicijskih potencijala Zeničko-dobojskog kantona”, koja je nadogradnja na postojeću web stranicu Privredne komore ZDK i dodatni značajan savremeni alat za animiranja domaćih i stranih investitora, uključujući i bh. dijasporu, a sve u cilju unapređenja poduzetništva u Zeničko-dobojskom kantonu, te zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta na području Kantona.

Projekt je u završnoj fazi implementacije.

Strategija razvoja turizma iznimno je značajan dokument jer će njena izrada objediniti pravce razvoja i mapirati sve neophodne procese kako bi se identificirali izazovi koji ugrožavaju ovu privrednu granu ali i šanse njenog razvoja“, istaknuto je na prezentaciji.

akta.ba