Započeti radovi na sanaciji Gornjozeničke ulice

FOTO: Zenicainfo.ba

  Započeti su radovi na sanaciji Gornjozeničke ulice, na dionici od džamije u MZ Trgovišće do raskrsnice Luke. Izvođač radova je firma „Komgrad-Ze“, a vrijednost investicije iznosi 174.780 KM sa PDV-om.

 

Sredstva su obezbijeđena u budžetu Grada Zenica, a u Službi za ekologiju, komunalne poslove i mjesne zajednice Grada Zenica očekuju da izvođač u što kraćem roku izvrši preuzete obaveze.

Inače, aktivnosti s ciljem rješavanja problema putne infrastrukture u Mjesnoj zajednici Gornja Zenica, započete su tokom juna ove godine kada je pokrenuta procedura javne nabavke za izradu Elaborata sanacije ulice, kao i usluga vršenja nadzora nad izvođenjem radova. Nakon iznalaženja kvalitetnog tehničkog rješenja, pokrenuta je zatim procedura za izbor izvođača radova. Ugovor je na kraju zaključen sa firmom „Komgrad-Ze“, a radovi su započeli ove sedmice.

Počeli su radovi, napokon, na Gornjozeničkoj ulici. Kao što možete vidjeti trenutno se radi sanacija pojedinih rupa, da bi se nakon toga mogao postaviti završni sloj asfalta, od raskrsnice sa Gornjozeničkom ulicom sve dole do Salihove zadruge“, kaže Almir Muco, predsjednik MZ Trgovišće.

Vrijednost radova iznosi 174.780 KM sa PDV-om, a sredstva su obezbijeđena u budžetu Grada Zenica. (R. Š.)