Mališani u vrtićima dobivaju slikovnicu “Psić Bibi u Zenici”

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović podržao je djelo sugrađanke Anide Letić Sikirić, autorice dječije slikovnice “Psić Bibi u Zenici”. Inače, slikovnica je svoju promociju doživjela u okviru nedavnog “Zeničkog kulturnog kreativnog ljeta” i naišla je na izuzetno pozitivne reakcije mališana iz Javne ustanove “Predškolski odgoj i obrazovanje” Zenica.

S obzirom na opredijeljenost gradonačelnika Kasumovića da podrži nove i kvalitetne projekte za djecu i omladinu, nije izostala podrška ni kada je u pitanju djelo Zeničanke.

“Grad Zenica podržava mnoge kvalitetne projekte, posebno ako se radi o edukativnom sadržaju kakav je ova slikovnica za naše najmlađe. Uvjeren sam da će nađi najmlađi sugrađani u vrtićima biti obradovani da imaju po jedan primjerak slikovnice “Psić Bibi u Zenici”. Grad će otkupiti određeni tiraž silkovnica, koje će podijeliti u vrtićima zajedno sa autoricom”, rekao je gradonačelnik Kasumović,

Autorica Letić Sikirić zahvalila se ovom prilikom gradonačelniku na podršci, u koju, kako je kazala, nije sumnjala nijednog trenutka.

“Neizmjerno hvala što ste oduvijek imali sluha za sugrađane i podržavali ono što rade. Nijednog trenutka nisam sumnjala da nećete podržati otkup slikovnice. Sretna sam što se prvi tiraž rasprodao, a u toku je štampanje drugog. Nastojala sam da ovo bude potpuno zenička priča, pa sam i prilikom odabira štamparije nastojala da to bude iz Zenice. Sretna sam što ćemo uz podršku Grada i gradonačelnika Kasumovića posjetiti vrtiće i djecu obradovati slikovnicama”, poručila je Letić Sikirić.