Prijateljska utakmica RK “Čelika” u srijedu u Maglaju

Nakon održanog turnira “Zaim Kobilica” RK “Čelik” je nastavio sa intenzivnim pripremama za narednu prvenstvenu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH, u dvorani Gradske arene i na Kamberovića polju.

Prvenstvo počinje 18. septembra i “Čelik” će do tada odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

“Nakon što smo na turniru “Zaim Kobilica” u Zenici pobijedili ekipu RK “Jajca” (rezultat 29:28 za “Čelik”), te u finalnoj utakmici izgubili od premijerligaša “Iskre” iz Bugojna (37:25 za “Iskru”), po nalogu stručnog štaba Miki Filipović – Adnan Begagić, planirali smo odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica. Prva utakmica je u srijedu, 1. septembra, u 19 sati u Maglaju, protiv tamošnje ekipe iz Premijer lige BiH, RK “Maglaja””, kaže za naš portal predsjednik kluba Pane Škrbić.

Na raspolaganju svi igrači

Trener “Čelika” Miki Filipović imaće na raspolaganju sve igrače, uključujući i kapitena Mirzu Dervenčića, koji nije bio u sastavu tima na turniru zbog povrede.

“Dervenčić se oporavio, trenira redovno i biće u sastavu za susret sa RK “Maglajem”. To me posebno raduje, jer ćemo biti kompletni”, rekao nam je trener Filipović.

Sa povratkom Dervenčića biće pojačane i napadačke i odbrambene pozicije u timu. Da podsjetimo: protiv RK “Jajca” golgeteri tima su sa po 10 postignutih golova bili Amar Kobilica i Ante Dragičević, dok je protiv RK “Iskre” najviše golova za RK “Čelik” dao Edin Gušić (ukupno 8).

rkcelikzenica.net