ZENICA: Postupak revizije rješenja o priznavanju prava na dječiji dodatak

U Javnoj ustanovi „Centar za socijalni rad“ Zenica u toku je postupak revizije rješenja o priznavanju prava na dječiji dodatak.

Postupak će trajati od 01. do 15. septembra 2021. godine. Revizija se sprovodi u skladu sa instrukcijom Ministarstva za rad i socijalnu politiku Zeničko-dobojskog kantona.

„Cilj revzije je da se utvrdi tačan broj korisnika. Trenutno oko hiljadu porodica na području grada Zenice koje koristi to pravo sa oko 3.000 djece“, ističe Muamer Mehić, direktor „Centra za socijalni rad“.

Muamer Mehić

Naš sagovornik navodi kako svake godine dođe do promjene u porodicama, odnosno broja članova domaćinstava  te određene kategorije ostvare pravo na radni odnos i steknu određena primanja te shodno prema važećem zakonu nemaju pravo na dječiji dodatak.

„Ja, ovaj put pozivam sve građane Zenice da se odazovu na ovu reviziju i da dobrovoljno prijave svaku promjenu koja je nastala u odnosu na prošlu godinu,“ kazuje Mehić.

Korisnici prava na dječiji dodatak su dužni „Centru za socijalni rad“ Zenica dostaviti ovjerenu izjavu o zajedničkom domaćinstvu (kućna lista) u gore naznačenom datumu.