Novi kolač u Kantonalnoj ligi: NK “Čelični grad – Steel city” već broji oko 80 članova

FOTO: Zenicainfo.ba

U narednoj takmičarskoj sezoni 2021/22. u Kantonalnoj ligi, grad Zenica će ponovo imati pet predstavnika. Najmlađi klub u ligi bit će nogometni klub “Čelični grad – Steel city”, koji je formiran prije godinu dana. Nakon godinu dana djelovanja kao škola nogometa u narednoj sezoni uz omladinske selekcije, formirana je i seniorska ekipa koja će se takmičiti na kantonalnom nivou.

„Teško je bilo napraviti sve ovo, a mi smo nakon gašenja NK “ZSK 2013”, sa grupom entuzijasta, među kojima su Suljo Mehić, Almir Karabegović i Namir Rizvić, odlučili da krenemo u ovu priču. U januaru 2020. godine registrovali smo klub, a prošle godine smo se takmičili sa predpionirima i pionirima. Tokom šestog mjeseca smo formirali kadete i juniore, a Asmir Koluh i Dženo Halać su nam se u međuvremenu priključili. Nakon toga školu smo preregistrovali u nogometni klub, a u ovoj sezoni imamo pet selekcija prijavljenih za takmičenje“, izjavio je za Zenicainfo.ba, idejni tvorac i osnivač NK “Čelični grad –steel city”, Mustafa Čerim.

Tokom pripremnog perioda odigrali su nekoliko prijateljskih utakmica sa Sportingom i Novim  Šeherom, a klub trenutno okuplja oko 80 članova u svih pet selekcija. Najbrojniji su pjetlići dječaci uzrasta od 5 do 10 godina kojih ima 50.

U prvom kolu Kantonalne lige koja starta 29. augusta NK “Čelični grad” gostuje u Tetovu kod “Borca”. (M. P.)