Branimir Davidović proglašen za najvećeg fana Zenica Summer Festa 2021

Više od deset dana dobre zabave, druženja, muzike i plesa u okviru četvrtog Zenica Summer Festa završeno je i sada festival pratimo online. Organizacioni odbor Festivala odlučio je ove godine proglasiti najvećeg fana, odnosno posjetitelja koji nije propustio nijedan događaj Zenica Summer Festa i prigodno mu se zahvaliti. Najveći fan – titula je koju je ponio sugrađanin Branimir Davidović.

Članica Organizacionog odbora Zenica Summer Festa Sumeja Mujkanović uručila je danas prigodnu nagradu najvećem fanu minulog prvog dijela programa uživo ovogodišnjeg zeničkog ljetnog festivala.

„Mi u Organizacionom odboru smo bili u dilemi da li da idemo sa programima uživo ili u online formatu i na kraju je gradonačelnik Fuad Kasumović odlučio – da sugrađanima i svim posjetiteljima ponudimo programe uživo. S obzirom na veliku posjetu svim programima na kraju smo mi u Organizacionom odboru i u Gradskoj upravi bili više nego zadovoljni. Uspjeli smo u više ciljeva: ponudili smo besplatne zabavno-muzičke programe sugrađanima i svima drugima koji su se zatekli u našem gradu, obezbijedili kontinuitet Festivala, obogatili kulturnu scenu i turstičku ponudu Zenice. Nastojat ćemo u narednim godinama imati Zenica Summer Fest još bogatiji programima, jer ZSF postaje ne samo tradicija, već brend ovoga grada“, kazala je Mujkanović.

Branimir Davidović kaže da inače nastoji posjetiti sva događanja u gradu, posebno ona zabavno-kulturnog karaktera. Tako je bilo i sa ovogodišnjim Zenica Summer Festom ne sluteći da će biti proglašen najvećim fanom.

„Titula je lijepa, hvala onima koji su to primijetili, kao i onima koji su to nagradili. Summer Fest je bio odličan, bilo je za svakog ponešto, svako je mogao da dobro zabavi, ja lično sam se odlično proveo na svim programima i zahvaljujem organizatorima još jednom“, kratko je prokomentirao Davidović, nakon što mu je danas uručena nagrada u prostorijama RTV zenica.

Još ovu sedmicu – do 21. augusta traje Zenica Summer Fest u online formatu. Sadržaje možete pratiti u istom terminu od 20:30 sati putem svih platformi Radio-televizije Zenica, koja je tehnički realizator Festivala dok je organizator Gradska uprava Zenica. (A. H.)