Završeno “Zeničko kulturno kreativno ljeto”

“Zeničko kulturno kreativno ljeto” danas je završeno druženjem sa učesnicima kojih je bilo 17 u okviru jedanaest programa koji su osmislili i organizovali Midhat Kasap i Zuhra Bajramović-Halać ispred knjižare “EN”.

Ova manifestacija je započela 1. jula promocijom dvije slikovnice Anide Letić-Sikirić, a završena je 4. augusta kada su Zijada Suljić i Murisa Šeper-Dizdarević predstavile Kringračke i unikatne ručno rađene lutke za djecu.

Na spomenutom mjestu održana su druženja za predškolsku djecu i za odrasle sa raznim umjetnicima, pjesnicima, aforističarima, ilustratorima, slikarima, pripovjedačima, hroničarima, autorima slikovnica i kreativnih didaktičkih pomagala. Edukativni rad sa djecom iz zeničkih vrtića realizovao se srijedom i četvrtkom, dok su književnici svoja djela promovisali subotom. Iako su organizatori imali pozive da u svoj program uključe i učesnike iz Mostara, Tuzle, Bihaća odlučili su da ovo ljeto iskoriste za promociju zeničkih književnika i tako upoznaju građane sa njihovim radom i djelima.

„Nadamo se da ćemo sljedeće godine u naš program uključiti i umjetnike i književnike iz drugih gradova kako bismo sljedeće ljeto ispunili raznovrsnijim kulturnim sadržajima kako za odrasle tako i za najmlađe“, završava naša sagovornica.

Prema riječima organizatora, građani su bili oduševljeni knjigama, a naročito slikovnicama pa su dali svoj vid podrške kupujući iste. (B. M.)