GRAD ZENICA: Posjeta ambasadora Turske

Ambasador Turske u Bosni i Hercegovini, Sadik Babur Girgin, danas je u okviru cjelodnevne posjete Zeničko-dobojskom kantonu, u sjedištu Gradske uprave u Zenici razgovarao sa gradonačelnikom, Fuadom Kasumovićem.

Ambasador Girgin je podsjetio da je odnedavno imenovan na ovu poziciju te da je u okviru posjeta institucijama BiH nastavio sa obilaskom drugih nivoa vlasti, a danas je, pored razgovora sa nosiocima izvršne i zakonodavne vlasti ZDK planirao posjete ostalim gradovima u ovom kantonu.

“Saradnja sa ZDK i Gradom Zenica traje dugi niz godina a susret sa gradonačelnikom Kasumovićem bila je prilika za razgovor oko nastavka uspješne saradnje. Vidimo veliki potencijal za nastavak plodonosne saradnje”, dodao je ambasador Turske u BiH.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović je izjavio da su vođeni razgovori o privrednoj, kulturnoj, te drugim vidovima saradnje.

“Rezultati današnjih razgovora bit će veoma brzo dostupni javnosti. Želja Gradske uprave je da ostavimo trag iza sebe za buduća vremena”, kazao je gradonačelnik Kasumović. (Š. B.)