Zeleni polumjesec ZDK: Dodjela darovnica Gradskoj narodnoj kuhinji u Zenici

Zeleni polumjesec Zeničko-dobojskog kantona je i ove godine nastavio kontinuiranu aktivnost na prikupljanju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kao svoj udio u sufinansiranju Gradske narodne kuhinje u Zenici.

Oni to rade već 26 godina, te su  postigli veoma dobre rezultate, čemu svjedoči i podatak da su prikupili preko 450 tona raznih proizvoda. U ovom periodu su se bavili podizanjem kvaliteta ishrane, te obimom namirnica koje su potrebne Gradskoj narodnoj kuhinji za nesmetan rad. Provedene su 2 kampanje od kojih je jedna na prikupljanju mesa, a druga na prikupljanju mlijeka. Za potrebe Gradske narodne kuhinje prikupljeno je 2 tone mesa, pilećeg, junećeg i bravljeg, te tonu i po ostalih proizvoda, a to su: krompir, tjestenina, riža, grah i začini.

„Mi ćemo nastaviti sa radom za pomoć Gradskoj narodnoj kuhinji, a za to imamo i preduvjete. Napravit ćemo još dvije kampanje, jednu na prikupljanju mlijeka u oktobru, a u novembru nas očekuje prikupljanje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Očekujemo i još donatora za deficitarne proizvode, te ćemo time upotpuniti asortiman“, navodi Ibrahim Hadžimuhović, predsjednik Zelenog polumjeseca ZDK.

Iz Zelenog polumjeseca se zahvaljuju svim donatorima koji su učestvovali u njihovim kampanjama, onim pojedinačnim, ali i kolektivnim.(Adla K.)