Najava događaja ZSF 2021: “Šetnica osmijeha” – program za najmlađe posljednjeg dana Festivala

Arhiva

U okviru Zenica Summer Festa u subotu „Tropik team“ organizuje treću po redu Šetnicu osmijeha za djecu na Trgu Alije Izetbegovića u periodu od 18:00h do 20:30h.

„Ove godine smo odlučili da akcenat bude na sportskim dešavanjima, da kod djece razvijemo sportski duh i da promovišemo zdrav način života“, ističe Dino Brljevac, član Tropik tima.

Za djecu će biti organizovan zabavni program koji uključuje ; veliki broj maskota, punktova, aktivacija, podjela balona uz neizostavni facepainting. Osim zabavnog programa djeca će se takmičiti na poligonu spretnosti u dobnim skupinama; od tri do šest godina, od šest do 12, i stariji od 12 godina. Mjerit će se visina djece i tako podijeliti u ove dobne skupine kako bi takmičenje bilo korektno. Djeca se na takmičenje prijavljuju od 18 do 20h.

Oni koji žele da učestvuju na poligonu spretnosti trebaju koristiti vlastita bicikla, dok će organizatori za takmičenje obezbijediti balans bicikla za najmlađe. Također će biti organizovan i poligon spretnosti  sa preprekama za 15 učesnika. Zbog epidemiološke situacije uzrokovane korona virusom, broj takmičara je ograničen na 32 takmičara. Pozivamo sve posjetioce da se pridržavaju epidemioloških mjera tokom trajanja aktivnost.

Tropik tim je obezbijedio super nagrade za pobjednike a bit će priređeno i  iznenađenje za najmlađe.

Gosti ovogodišnje šetnice bit će MUP Zeničko-dobojskog kantona, Vatrogasno društvo i Hitna pomoć.(B.M.)