ZENICA: Projekat sanacija vrelovoda na Kamberovića polju

FOTO: Zenicainfo.ba

U cilju kontinuiranog i kvalitetnog zagrijavanja grada Zenice u narednim godinama, Javno preduzeće “Grijanje”  Zenica započelo je realizaciju projekta sanacije magistralnih vrelovoda sa predizolovanim cijevima DN500.

Trenutno se izvode radovi na projektu sanacije glavnog vrelovoda na lokalitetu Kamberovića polja, na trasi dugoj 600 metara, a zamijenit će se ukupno oko 1.200 metara cijevi.

“Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, radnici počinju posao u ranim jutarnjim satima. U pitanju je trasa kojom se distribuira toplotna energija za naselja Odmut, Jalija, Radakovo, Babina rijeka, dio naselja Crkice, Lukovo polje, Bilmišće i dio prema Poljicama”, podsjeća Kemal Veledar, tehnički direktor „Grijanja“.

Kemal Veledar

Pri tom ističe da vrijednost ove investicije iznosi dva miliona konvertibilnih maraka. Preduzeće „Grijanje“ je finansijer i izvođač radova.

Iz Uprave JP „Grijanje“ navode kako je ovo tek jedan u nizu projekata javnog preduzeća čiji je cilj osigurati što kvalitetniju infrastrukturu, koja je preduslov za pružanje još bolje usluge grijanja građanima Zenice. (Š. B.)