FOTO / ZENICA: Međunarodna humanitarna organizacija “One Nation” izvršila podjelu humanitarnih paketa

Ispred prostorija HU “Merhamet” Zenica, danas je Međunarodna humanitarna organizacija “One Nation” izvršila podjelu humanitarnih paketa za najugroženije zeničke porodice.

Međunarodna humanitarna organizacija “One Nation” iz Velike Britanije prisutna je u preko 40 zemalja svijeta. “One Nation” pomaže socijalno-ugroženim porodicama, jetimima, samohranim majkama, starim iznemoglim i bolesnim licima. U Bosni i Hercegovini “One Nation” je prisutan tek godinu dana, ali već do sada su obišli i pomogli preko 1.100 porodica u Zenici.
Zimi su utoplili preko 200 porodica i domova u projektu “Cold days warm hearts”, a tokom mubarek mjeseca Ramazana iftarima usrećili 1.200 kućanstava u Zenici.
“One Nation” je organizacija koja je aktivno učestvovala i u migrantskoj krizi te su obezbijedili 5.000 obroka za migrantski kamp Lipa u Bihaću. Do kraja godine će za Zeničane i Zeničanke koji su u potrebi biti obezbijeđeno svaki mjesec 100 prehrambeno-higijenskih paketa, a spremaju i projekte za Kurban-bajram te pomoć porodicama sa djecom kada mališani krenu nazad u školske klupe.
Nažalost, velika potreba ali i ljubav prema Bosni i Hercegovini je obavezala “One Nation” da svoj doprinos i donacije iz dana u dan povećavaju, tako da će građanstvo sigurno zapaziti njihove aktivnosti u narednom periodu.
“Želim da se zahvalim prije svega svim dobrim ljudima iz Velike Britanije koji pomažu naš grad Zenicu, ali i veliko hvala prijateljima iz HU “Merhamet” Zenica koji su nam pomogli u organizaciji i podjeli humanitarne pomoći. Velika mi je radost pomoći ljudima, ali istovremeno i velika tuga što vidim koliko naših Zeničana ima koji izuzetno teško žive”, rekao je Boris Ćuković, predstavnik “One Nation” organizacije u Bosni i Hercegovini.
“Današnja donacija u vidi 100 prehrambenih paketa podijeljena je Merhametovim korisnicima koji se nalaze na evidenciji. To su osobe u stanju socijalne potrebe kojima se pomoć pruža u vidu obroka iz kuhinje, paketa ili su to osobe koje su uključene u projekat “Kućna njega starih osoba”. Naravno, ovi paketi im zaista mnogo znače. Zahvaljujemo se predstavnicima organizacije “One nation” za današnju donaciju i nadamo se da će sličnih zajedničkih projekata biti i u budućnosti”, poručila je Emina Kasap Omerašević sekretar RO “Merhamet” Zenica.