Najavljena saradnja Grada Zenica i UNICEF-a BiH

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je sastanak sa voditeljicom programa Socijalne zaštite UNICEF-a BiH Selmom Kazić i predsjednikom Saveza socijalnih radnika FBiH Mirnesom Telalovićem.

Voditeljica programa Socijalne zaštite UNICEF-a BiH predstavila je programe i aktivnosti UNICEF-a, koji su usmjereni na unapređenje stanja djece i porodica, u oblastima socijalne i dječije zaštite, zdravstva i obrazovanja.

Kazić je ovom prilikom najavila projekat u sklopu kojeg su pokrenute značajne aktivnosti u oblastima socijalnog poduzetništva, integriranog vođenja slučajeva te pripreme Centara za socijalni rad za rad u kriznim situacijama.

Grad Zenica jedna je od 10 lokalnih zajednica u BiH koje su planirane za učešće u ovom projektu.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je izrazio spremnost Gradske uprave Zenica da se kao partnerska zajednica pridruži projektu.

Otkako sam preuzeo mandat gradonačelnika Zenice u Gradskoj upravi pokrenuti su brojni projekti koje realizujemo s međunarodnim organizacijama i partnerima. Spremni smo se uključiti u sve aktivnosti, koje će rezultirati poboljšanjem standarda i života naših sugrađana“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Na sastanku je najavljeno potpisivanje Protokola o saradnji između Grada Zenica i UNICEF-a BiH.