Odlični rezultati učenika Osnovne muzičke škole na takmičenjima u BiH i Srbiji

Učenici Osnovne Muzičke škole u Zenici ostvarili su zapažene rezultate na takmičenjima u Sarajevu, Brčkom i Sremskoj Mitrovici.

Ukupno su osvojili 7 prvih, 6 drugih i 4 treće nagrade.

„Obzirom na cjelokupnu situaciju u proteklom periodu sa korona virusom, većina nastave se odvijala on line, tako da su ovi rezultati izvanredni i ponosimo se svojim kolegama na ostvarenom uspjehu. Takmičenja su održana online i uživo, a izdvaja se Toni Ćurković, klasa profesorice Maite Milutinović, koji je osvojio tri prve nagrade na tri različita takmičenja, federalnom u Sarajevu, Internacionalnom Piano takmičenju „Mocart“ i Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici“, kaže Belma Šarić, pomoćnica direktora Osnovne muzičke škole.

Odlične rezultate ostvarile su Sabaheta Omerović i Emina Čaluk, učenice područnog odjeljenja Kakanj, u klasi profesorice Aldine Aganović, sa dvije druge i dvije treće nagrade na federalnom takmičenju i festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici.

„Naida Huseinagić i Semir Mahmić u klasi profesorice Merime Medžić, osvojili su dvije treće nagrade na federalnom takmičenju u Sarajevu, dok su učenice iz klase profesorice Ivane Mandić, Lorena Omerović, Anamaria Perić, Karmela Udovčić i Ajlin Annam Isaković, na festivalu u Sarajevu i Brčkom, osvojile četiri prve i četiri druge nagrade“, dodala je Belma Šarić.

Iz Osnovne muzičke škole ujedno pozivaju učenike drugog i trećeg razreda da pristupe prijemnom ispitu koji će se održati tokom naredna tri dana u terminu od 17 do 20 sati. U srijedu su gudački instrumenti i klavir, četvrtak-duvački instrumenti, a u petak harmonika i gitara. (R.Š.)