Radovi na adaptaciji objekta porodične ambulante u Janjićima privode se kraju

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i direktorica JU „Dom zdravlja“ Zenica, Mersija Kasumović, posjetili su mjesnu zajednicu Janjići gdje se privode kraju radovi na adaptaciji objekta porodične ambulante i društvenog doma.

Kako je rečeno ovom prilikom, realizacija projekta adaptacije objekta porodične ambulante i društvenog doma u mjesnoj zajednici Janjići potvrda je da Javna ustanova “Dom zdravlja” Zenica i Gradska uprava kontinuirano rade na poboljšanju, kako zdravstvenih usluga, tako i ambijenta u kojem djeluju porodične ambulante na području našeg grada.

„Građani Janjića i okolnih mjesnih zajednica će imati dobru zdravstvenu zaštitu. Ne samo to nego ovdje pravimo kancelarije za potrebe društvenog doma gdje će mjesna zajednica imati svoje urede. Isto tako, ovih dana smo počeli radove na Domu zdravlja u Lukovom polju, jednostavno želimo da svaki dio grada ima adekvatnu zdravstvenu zaštitu i prostor za društvene aktivnosti“, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Zadovoljstvo viđenim nije krila ni direktorica JU „Dom zdravlja“ Zenica.

„Ja sam danas sretna što će mještani Janjića, Drivuše i Lašve u buduće imati kvalitetnu zdravstvenu uslugu u adekvatnom prostoru i zato što će zdravstveni radnici Doma zdravlja moći pružiti kvalitetnu zdravstvenu uslugu u novom adekvatnom prostoru“, rekla je Mersija Kasumović, direktorica JU „Dom zdravlja“ Zenica.

Kada je riječ o dinamici radova, došlo je do manjeg probijanja roka zbog izmjene projekta.

„Dodatnih radova je bilo, koji nisu bili u projektu, ali su naknadno uvršteni. Ja očekujem da će svi poslovi i opremanje biti uskoro završeni, te da će otvorenje ambulante uslijediti tokom juna“, kaže Miralem Kaknjo, predsjednik MZ Janjići.

Vrijednost projekta iznosi oko 300.000 KM sa PDV-om, od čega je kroz projektne aktivnosti Vlade Federacije BiH obezbijeđeno 156.000, dok je Grad Zenica za realizaciju projekta osigurao sredstva u iznosu od 144.413 KM. (R.Š.)