Akademija “Jale” realizuje brojne aktivnosti u narednom periodu

Aktuelna pandemija korona virusa proteklih godinu i više donijela je mnogo problema u radu Taekvando akademije Jale. Prošle godine bili su „zaključani“ tri mjeseca.

Zbog toga su obustavili rad, što je opet dovelo do osipanja članstva. U 2021. godinu ušli su ipak sa mnogo optimizma i sa kvalitetnim planovima.

„U ovu godinu smo ušli sa punim sastavom. Borimo se ne posustajemo. Posebno nas raduje što smo prošli mjesec na izboru sportiste grada imali dobitnicu Adinu Kobilicu, koja je dobila jedno od priznanja. Od narednih atkivnosti izdavajam trening kamp u Ajdinovićima koji će se održati 22. i 23. maja, gdje ćemo povesti naše najbolje sportaše, odnosno takmičare koje ćemo pripremati za državno prvenstvo koje nas očekuje 30. juna u Zvorniku. Od ostalih aktivnosti planiramo  polaganje za majstorska zvanja 30. maja. Iako kalendar Taekvando saveza BIH još nije usvojen očekuje nas još dosta turnira i takmičenja“, izjavio je za Zenicainfo.ba Jasmin Mujanović -Jale, trener TA Jale.

Naredne godine Taekvando akademija Jale slavi 20 godina postojanja i rada. Kako bi vrijednu godišnjicu obilježili na što bolji način planiraju oragnizovati Državno prvenstvo BIH ili kvalitetan međunarodni turnir.

„Zenica se u posljednjih nekoliko godina pokazala  kao izuzetan domaćin i organizator najjačih taekvando takmičenja, od državnih prvenstava do G1  turnira na kojem su nastupili najbolji takmičari. Očekivali smo da će Taekvando savez BIH ove godine organizovati u Zenici Evropsko prvenstvo, međutim sve je stalo zbog pandemije. Sigurno je da će grad Zenica u narednom periodu ponuditi dobra domaćinstva“, optimista je Jasmin Mujanović-Jale.

Taekvando akademija Jale trenažni proces obavlja u Međunarodnoj školi Ričmond park u Zenici i zadovoljni su uslovima. Trenutno okupljaju preko 100 mladih takmičara i takmičarki.(M.P.)