U mjesnoj zajednici Stranjani u toku radovi na izgradnji dijela fekalne kanalizacije

U mjesnoj zajednici Stranjani u toku su radovi na izgradnji dijela fekalne kanalizacije.

U okviru ove faze biće izgrađeno 770 metara kolektora. „Ovaj projkat pokrenut je još 2013. godine. Godinu poslije dobili smo sve potrebne dozvole i na tome se stalo. Dolaskom trenutnog savjeta Mjesne zajednice pokrenuta je projektna dokumentacija koja je izrađena u saradnji sa Gradskom upravom i Javnim preduzećem za prostorno planiranje i uređenje grada te su nakon završenih tendera i procedura započeli radovi na izgradnji jednog dijela fekalne kanalizacije u zaseoku Stranjani Centar. Riječ je o desnoj strani naselja koja je i lakše rješiva a već ranije su riješeni i imovinsko pravni odnosi“, kazao je za Zenicainfo.ba Emir Babić, predsjednik Mjesne zajednice Stranjani.

Na ovom području živi više oko 1370 stanovnika u više od 500 domaćinstava. „Fekalne kanalizacije su otprilike sve neriješene na području mjesne zajednice pa će ovi radovi uveliko poboljšati uslove života te riješiti eventualne izvore bolesti koji se dešavaju prilikom izlijevanja te kanalizacije. Nadamo se da ćemo nakon ovih završenih radova nastaviti i imati kontinuitet u radovima“, dodao je Babić.

Ugovor za izgradnju dijela fekalne kanalizacije u Stranjanima je vrijedan 90.308,26 KM. Radove finansira Grad Zenica, a stručni nadzor vrši Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada „Zenica“ d.o.o. Zenica. Okončanje radova se očekuje početkom augusta ove godine.(B.D.)