Tim “Epsilon” pobjednik drugog CodeSmash Hackathon-a

Početkom sedmice u Zenici je održano „Code Smash“ takmičenje tokom kojeg su studenti i studentice Politehničkog fakulteta UNZE tražili rješenje za uspostavljanje procesa vakcinacije protiv COVID-19.

Riječ je o cjelodnevnom on line takmičenju održanom u okviru drugog Hackaton-a kojeg su pokrenuli mentori IT kompanije Softray Solutions koji rade sa studentima Odsjeka softverskog inžinjerstva PTF praktičnu nastavu u toj kompaniji. Organizator takmičenja Politehnički fakultet u saradnji sa ovom kompanijom, a Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK je obezbjedilo nagradni fond za tri prvoplasirana tima u iznosu od 5 000 KM. Takmičilo se ukupno 25 studenata i studentica III – završne godine Odsjeka softverskog inžinjerstva PTF raspoređenih u pet timova. Ceremonija dodjele nagrada biće održana sutra, a mi čestitamo najboljima:

Pobjednički tim je tim „Epsilon“ u sastavu:

Ajna Fetić, Hana Šehić, Emir Varupa, Dženan Bjedić i Harun Smaka.

Drugoplasirani su „Delta“ tim:

Harun Kaknjo, Aida Mujčinović, Muhamed Malkoč i Amar Bećirović, a

trećeplasirani tim „Beta“ u sastavu Ahmed Mujić, Amina Mujezinović, Edna Kićo i Harun Smriko.

Najbolji će dobiti nagrade i od Politehničkog fakulteta, kao i od sponzora: UniCredit banke. Radio-televizija Zenica je medijski pokrovitelj takmičenja.(A.H.)