Rotary Club Zenica donirao digitalni pianino Srednjoj muzičkoj školi

Rotary Club Zenica prethodne sedmice donirao je Srednjoj muzičkoj školi u Zenici digitalni pianino. Škola raspolaže samo jednim i prilično istrošenim pianinom, te Rotary Club Zenica želi ovom donacijom pridonijeti poboljšanju uslova za učenje, vježbanje i nastupe učenika Srednje muzičke škole.

Prilikom uručivanja ove donacije vrijedne 1.519 KM delegacija Rotary Cluba Zenica je toplo dočekana i počašćena kratkim muzičkim programom u kojem su učenici Srednje muzičke škole izveli nekoliko muzičkih numera. Direktor Srednje muzičke škole Ajdin Karahođa je tom prigodom uručio zahvalnicu Rotary Clubu Zenica.

Rotary Club Zenica želi učenicima i timu nastavnika Srednje muzičke škole uspješan rad u narednim godinama i da ova škola osposobi još mnogo talentiranih mladih muzičara.

Ovom donacijom Rotary Club Zenica, koji je osnovan 2018. godine i najmlađu je Rotary klub u BiH, nastavlja svoje aktivnosti u duhu rotarijanstva tako što pomaže društvenu zajednicu kroz različite projekte i podršku.

Naše aktivnosti će kao i do sada, biti fokusirane uglavnom na djecu i omladinu, kao i na sve socijalno ugrožene ili marginalizirane kategorije stanovništva.